Tällähetkellä kotonamme asustaa kaksi hoffia, merkkari Iita ja musta uros Elmo. Lisäksi minulla on yksi merkkivärinen Hovawart sijoituksessa muualla.

Meidän tonttia valvoo:

Uros Dreiwald Barallax Baz alias Elmo, syntynyt 27.3.2015.

Elmo harrastuksiin kuuluu treenailu tottiskentillä, jälestys metsässä ja pellolla, sekä tietysti hirveä mylläys ja liikunta. Näyttelyissä Elmo on käynyt muutaman kerran ja saanut pääsääntöisesti ERInomaisen sekä pari sertiä joista toinen maailman suurimmasta Hovawarttien erikoisnäyttelystä 2019. Elmo on myös suorittanut BH:n, ja on luonnetestattu. Elmon Lonkat on kuvattu ja lausuttu A/A sekä kyynärät 0/0, eli puhdas niiltä osin.

 


 

Toinen kotona asustavista hoffeista on Ruotsista hakemamme narttu

Widhovs Amarone alias Iita.

Tämä erittäin energinen ja ketterä narttu on ylittänyt monetkin odotuksemme, niin koulutuksellisesti ja muutenkin. BH:n Iita suoritti hieman yli 1 vuoden ikäisenä extemporee tyylisesti. Eli sain sunnuntaina idean josko sen veisi kokeeseen ja tiistaina olikin jo koe, jonka Iita läpäisi erinomaisesti.

Koiraa oli toki treenattu TOKOon jo aiemminkin, mutta BH:n pitkiä kaavoja ei treenattu lainkaan.

TOKO uran Iita aloitti 2013 Suomen Hovawart ry:n järjestämässä rotumestaruus TOKOssa saavuttaen hienosti helteisessä kelissä ensimmäisessä kokeessaan ykköstuloksen.

Toukokuussa 2014 kun Rally-TOKO virallistui, Iita ilmoitettiin samalle viikonlopulle kolmeen kokeeseen ja näin hänestä tuli Suomen ensimmäinen Hovawart, jolla on koulari Rally-TOKOsta. Iitalla siis RTK1, kiitos siitä kuuluu puhtaasti avovaimolleni Hannalle.

Iita on erittäin vauhdikas ja harrastaaa niinikään liki kaikkea mitä keksimme. Kelkanvetoa, agilityä, jälkeä, TOKOa, vaellusta, viestiä, jne, jne.

Iita on kuvattu terveeksi ja sattuma tarttui tähän taas niin, että iita jouduttiin sterkkaamaan. Eli se siitä jalostuskäytöstä.
 

©2022 Kennel Dagdahoff - Putteri (MMD Networks Oy)