Tällähetkellä kotonamme asustaa kaksi hoffia, merkkari Iita ja musta uros Elmo.

Uros Dreiwald Barallax Baz alias Elmo, on syntynyt 27.3.2015 ja on minulla sijoituksessa.

Elmo harrastuksiin kuuluu treenailu tottiskentillä, jälestys metsässä ja pellolla, sekä tietysti hirveä mylläys ja liikunta. Elmosta lisää kun mainittavampaa tulee. Näyttelyissä Elmo on käynyt pari kertaa saanut ERIn, mutta ei mitään mainittavmpaa vielä. Annetaan pojan kehittyä rauhassa.


 

Toinen kotona asustavista hoffeista on Ruotsista hakemamme narttu

Widhovs Amarone alias Iita.

Tämä erittäin energinen ja ketterä narttu on ylittänyt monetkin odotuksemme, niin koulutuksellisesti ja muutenkin. BH:n Iita suoritti hieman yli 1 vuoden ikäisenä extemporee tyylisesti. Eli sain sunnuntaina idean josko sen veisi kokeeseen ja tiistaina olikin jo koe, jonka Iita läpäisi erinomaisesti.

Koiraa oli toki treenattu TOKOon jo aiemminkin, mutta BH:n pitkiä kaavoja ei treenattu lainkaan.

TOKO uran Iita aloitti 2013 Suomen Hovawart ry:n järjestämässä rotumestaruus TOKOssa saavuttaen hienosti helteisessä kelissä ensimmäisessä kokeessaan ykköstuloksen.

Toukokuussa 2014 kun Rally-TOKO virallistui, Iita ilmoitettiin samalle viikonlopulle kolmeen kokeeseen ja näin hänestä tuli Suomen ensimmäinen Hovawart, jolla on koulari Rally-TOKOsta. Iitalla siis RTK1, kiitos siitä kuuluu puhtaasti avovaimolleni Hannalle.

Iita on erittäin vauhdikas ja harrastaaa niinikään liki kaikkea mitä keksimme. Kelkanvetoa, agilityä, jälkeä, TOKOa, vaellusta, viestiä, jne, jne.

Iita on kuvattu terveeksi ja sattuma tarttui tähän taas niin, että iita jouduttiin sterkkaamaan. Eli se siitä jalostuskäytöstä.
 

©2020 Kennel Dagdahoff - Putteri (MMD Networks Oy)